1 = nooit of zelden; 2 = soms waar; 3 = in de helft van de gevallen waar; 4 = vaak waar; 5 = bijna altijd waar.

Uitspraak12345
1. Als ik geen baan meer heb, ervaar ik dat als bedreigend
2. Op onrecht reageer ik met veel (ingehouden) woede
3. Ik maak me snel zorgen als ik iets niet kan oplossen
4. In de steek gelaten worden voelt voor mij als zeer pijnlijk
5. Ik heb graag overzicht en controle in werk en privé
6. Ik speel op zeker
7. Het liefst omzeil ik conflicten
8. Ik ben altijd bereikbaar, ook in vakanties
9. Presteren en carrière maken is toch waar het om gaat
10. Er is zoveel leuks te zien en te beleven dat ik bang ben iets te missen
11. Erkenning vind ik erg belangrijk in mijn werk
12. Je verlangens waarmaken, scoren, me onderscheiden is belangrijk
13. Ik zoek de uitdaging in opleiding en ontwikkeling
14. Rivaliteit in een team houdt je scherp
15. Ik werk in een goed team in een plezierige omgeving 
16. Ik  sta open voor nieuwe dingen
17. Met vrienden, familie en gezin breng ik veel tijd door
18. Ik krijg energie van vrienden en collega’s
19. Ik voel vaak dankbaarheid
20. Ik voel dat ik er  in mijn werk echt bij hoor
21. Ik doe vaker iets voor een ander dan voor mezelf

Score

Gevaarcirkel

Tel de scores op van 1-7 

Deze uitspraken gaan over de cirkel van gevaar en zelfbescherming. Als je je regelmatig bedreigd voelt, scoor je boven de 21 punten in deze cirkel.

Jaagcirkel

Tel de scores op van 8-14

Hier is de cirkel van jagen aan de orde. We jagen niet alleen op voedsel en onderdak, maar ook op status, carrière, een leuke partner en financiële beloning. Een score van boven de 21 betekent dat je druk bezig bent om van alles en nog wat na te jagen.

Hechtingscirkel

Tel de scores op van 15-21 

Hoe sta je in de cirkel van hechting en compassie? Je voelt je tevreden, geaccepteerd, je mag er zijn. Hier speelt niet de opwinding van de jaagcirkel, maar het gaat over rustig geluk, het genieten van kleine dingen. Je staat zintuigelijk open voor de wereld en voor nieuwe ervaringen. Als je boven de 21 scoort, herken je je in deze gemoedstoestand. Een hoge score in deze cirkel kan goed zijn, maar kan  soms ook een teken zijn dat je teveel voor anderen doet en jezelf te veel wegcijfert. Uit: Carien Karsten Tot hier en niet verder, in 9 stappen uit je stress en burn-out, Kosmos, 2014