Over mij

Ik ben psychotherapeut en coach, geef workshops en trainingen over preventie van stress en burn-out, en schrijf boeken waarin ik wetenschappelijk onderzoek en nieuwe inzichten in de psychologie toegankelijk maak voor een breed publiek Ik leid ook anderen op in het coachen van mensen met stress- en burn-outklachten.

Ik studeerde Nederlands Recht en Klinische psychologie aan de Universiteit van Groningen en promoveerde op de wijze waarop heroïneprostituées zich door het leven slaan. Kern van het proefschrift is de invloed van trauma’s op hun leven en overlevingsgedrag. Traumatisering en de invloed ervan op ontwikkeling en psychisch lijden is een doorgaand thema in mijn werk.

In 1999 verscheen Omgaan met burn-out, preventie, hulp en re-integratie. Daarvan zijn inmiddels meer dan 50.000 exemplaren van verkocht. Recente boeken zijn: Daar ga ik weer, herken je stresstype, Tot hier en niet verder, in 9 stappen uit je stress en burn-out. In 2016/17 verschenen Uit je angst, in je kracht en Werkboek Uit je burn-out, en in 2019 Minder Druk; herken jouw stressvalkuilen en voorkom burn-out over burn-out bij jongeren. Sommige boeken over burn-out zijn in het Duits vertaald (o.a. Burnout Besiegen). De Engelse vertaling van Uit je burn-out is hier te downloaden.

Ik ben geboren in 1954, ben getrouwd en heb een zoon en dochter van in de dertig. In het centrum van Amsterdam geef ik coaching en behandel mensen voor heel diverse klachten, waaronder spreekangst, faalangst, auditieangst en posttraumatische stress. Ik schrijf columns over de balans werk-privé voor Intermediair.nl,  ben redacteur van EMDR Magazine en schrijf boekrecensies voor Psychologie Magazine.

tekst