Sinds 1997 schrijf ik boeken over onderwerpen uit mijn praktijk als coach en psychotherapeut. Ik richt me daarbij zoveel mogelijk op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en combineer dat graag met creatieve manieren op problemen aan te pakken. Als het maar even kan onderzoek ik de effectiviteit van therapievormen, of ik ga af op onderzoek van anderen.

NIEUW

Over de psychologie van je eetgedrag

Dit boek helpt je om te stoppen met snaaien en weer gewoon te kunnen genieten van eten. Niet door een dieet te volgen, maar door je angsten, frustratie of verdriet aan te pakken.

In top tien beste boeken over trauma

Hoe swipe je je trauma weg staat op nummer 4 in de lijst van 10 beste boeken over burn-out op Beste Boeken Tips

De gebleken effectiviteit van EMDR bij het behandelen van trauma’s, heeft geleid tot meer onderzoek en nieuwe toepassingen. In dit boek beschrijf ik wat we inmiddels weten over de werking van dit soort therapieën, en over de verschillende toepassingen ervan. Het is vooral bedoeld voor hulpverleners, en natuurlijk voor iedereen die in dit onderwerp is geïnteresseerd.

Luisterboek Uit je burn-out

Aanbeveling

Hans Goedkoop, literatuurcriticus en presentator van Andere Tijden,  schreef een voorwoord voor het luisterboek Uit je Burn-out dat binnenkort verschijnt.

Minder Druk

Recent onderzoek laat zien dat jongeren van 16 tot 25 jaar veel stress ervaren. Klopt dat? Wat zou er aan de hand zijn? En wat valt er aan te doen? Een boek vol inzichten en praktijkervaringen met bewezen en bruikbare tips voor en door jongeren.

Studenten van de Hogeschool in Holland (Haarlem) interviewen mij over smartphoneverslaving. Ben je zelf verslaafd? Doe de test op pagina 128/129 van het boek

Een boek dat echt helpt

Reactie van deelnemer aan een workshop

Dit zijn nou eens vragen die je echt verder helpen.

Dat hoor ik vaak in workshops die ik geef over een effectieve en op de persoon afgestemde aanpak van stress. Een boek met veel vragen over je fysieke en emotionele conditie. Afhankelijk van je antwoorden krijg je aanwijzingen voor meer plezier en energie. Met ook aandacht voor zingevingsvragen.

De perfecte leidraad

Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie

Uit je angst, in je kracht gaat over nieuwe manieren om angst aan te pakken. Het sluit aan bij de laatste inzichten over de werking van onze hersenen. Met veel tips en creatieve manieren om met angst om te gaan.

Nummer 1 Beste Boeken over Burn-out

Uit je burn-out staat op nummer 1 in de lijst van 10 beste boeken over burn-out op Beste Boeken Tips

This is custom heading element